Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu

Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığı Ekrem İmamoğlu oldu. Seçimde İmamoğlu 515 oy alırken rakibi Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu

Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) yeni başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimde 515 oy alırken rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı. Başkan vekili ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. 

En yaşlı üye sıfatıyla Divan Başkanı olan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Mehmet Sıddık Akış'ın İçişleri Bakanlığınca Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasını kınadıklarını bildirdi.

Seçim öncesinde CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, AK Parti, DEM Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi ile birliğin sandalye dağılımına dair görüşme gerçekleştirdi.

Zeybek, TBB yönetiminde 8 CHP üyesinin yanı sıra AKP’nin 3, DEM Parti, MHP ve YRP’nin ise birer üye ile temsil edilmesini önerdi.

İmamoğlu konuşmadı

İmamoğlu, Genel Kurulda konuşma yapmadı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç'in Genel Kurula hitabının ardından birlik başkanı, başkanlık divanı ve encümen üyelerinin seçimi yapıldı.