Urmiye Valisi: Kürdistan Bölgesi’ne ihracatımız yüzde 40 arttı

Urmiye Valisi Muhammed Sadık Mutemedyan, son yıllarda güçlendirilen ikili ilişki ve iş birliğinin sayesinde İran’dan Kürdistan Bölgesi’ne ihracatın yüzde 40 arttığını söyledi.

Urmiye Valisi: Kürdistan Bölgesi’ne ihracatımız yüzde 40 arttı

Urmiye Valisi Muhammed Sadık Mutemedyan başkanlığındaki İran İslam Cumhuriyeti heyeti, bugün (5 Haziran 2024) Haci Omeran Sınır Kapısını ziyaret ederek incelemerde bulundu. Ardından Soran Bağımsız İdaresi Müdürü Helgurd Şeyh Necib ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamada bulunan Vali Mutemedyan, 3 yıldan kısa bir süre içinde 4’üncü kez Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beraberindeki heyetin üst düzey bir ekonomik heyet olduğunu belirten Mutemedyan, “Heyetimizde Piranşar, Serdeşt, Şino, Mahabad ve Nekede gibi sınır şehirlerinin temsilcilerinin yer alması,  ikili ilişkilerin önemini gösteriyor.” dedi.

Daha önceki ziyaretlerinde kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınma konusunda yapılan anlaşmaların birçok maddesinin uygulamaya konulduğunu, bunun etkisinin ekonomi sektörüne yanısıdığını vurgulayan Urmiye Valisi Mutemedyan, “Üç yıldan kısa bir sürede Urmiye’den Kürdistan Bölgesi'ne transit geçişi yüzde 250'den fazla arttı, ihracatımız ise yaklaşık yüzde 40 arttı. Bu, son yıllarda ikili ilişkiler ve iş birliğimizin arttığını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Mutemedyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin sınır vilayetlerinin valileri ile Kürdistan Bölgesi valileri arasında ikinci toplantının, ilişkileri derinleştirmek ve her iki tarafın çıkarlarını güvence altına almak amacıyla düzenleneceğini sözlerine ekledi.