Başkan Neçirvan Barzani: Kürt sorunu ancak barış ile çözülür, ne gerekiyorsa yapacağız!

Başkan Neçirvan Barzani: Kürt sorunu ancak barış ile çözülür, ne gerekiyorsa yapacağız!

Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden HDP heyeti ile görüşen Başkan Neçirvan Barzani, “Şimdi barış zamanı. Savaş hiçbir şeyin çözümü değil. Türkiye’de Kürt sorunu ancak barış ile çözülür. Barış için fırsatlar kaybedilmemeli” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere Erbil’e gelen Sezai Temelli başkanlığındaki HDP-DTK heyeti ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaday göre görüşmede Barzani Türkiye’de çözüm sürecinin başlaması ve başarısı için çabalarının süreceğini, bu konuda ne gerekiyorsa esirgemeyeceklerini söyledi.

Barzani, “Şimdi barış zamanı. Savaş hiçbir şeyin çözümü değil. Türkiye’de Kürt sorunu ancak barış ile çözülür. Barış için fırsatlar kaybedilmemeli” dedi.

HDP heyeti ise yeni görevinden dolayı Barzani’yi tebrik ederek geçmişte ve günümüzde barış için çaba isteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuk heyet ayrıca barışın Tüm Türkiye haklarının ve Kürt halkının çıkarına olduğunu belirterek Kürt halkının barış ve çözümden yana olduğuna vurgu yaptı.

Görüşmede ayrıca bölgedeki durum hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

HDP heyeti bu görüşmenin ardından Kürdistan Parlamentosunu ziyaret edecek ve daha sonra Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya gelecek.

Heyet yarın da Süleymaniye'ye geçip Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yöneticileri ile görüşecek.

Kürdistan Bölgesi'ndeki diğer parti ve sivil toplum kuruluşları ile görüşecek olan HDP heyetinde Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin yanı sıra, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer yer alıyor.

Heyet dün de Başkan Mesud Barzani ile bir araya gelmişti.