Hulusi Akar'dan skandal sözler: 'Mesajınızı verdiniz!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı asker cenazesinde saldırıya uğradı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı cenazede, Kılıçdaroğlu'nu protesto eden bir grup CHP liderine tekme ve yumrukla saldırdı. Saldırının ardından megafonla konuşma yapan Hulusi Akar'ın "mesajınızı verdiniz" sözü manidar bulundu.

Hulusi Akar'dan skandal sözler: 'Mesajınızı verdiniz!'

Akar: Mesajınızı verdiniz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından gerginleşen ortamı yatıştırmak amacıyla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar evin etrafında bulunan saldırganlara hitaben bir konuşma yaptı.

Hulusi Akar'ın yaptığı konuşmada "Mesajınızı verdiniz! Tepkinizi gösterdiniz!" söylemi manidar bulundu ve büyük tepki topladı.

Süleyman Soylu istifaya davet edildi

Olay sonrası CHP'liler geçmişte yaptığı açıklamalar ve olayların engellenmesi konusunda sorumluluğunun gereğini yerine getirmediği için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya davet ettiler.

Süleyman Soylu geçmişte yaptığı bir açıklamada şunları dile getirmişti:

"Valilere müsteşarımız üzerinden böyle bir talimat gönderdim. CHP il başkanlarını bundan böyle şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' dedim. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de onlara göstereceğiz. Onların gideceği adres, PKK terör örgütü mensuplarının cenazeleridir."

Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı

Hakkari'deki saldırıda hayatını kaybeden sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenazesine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cenaze namazının ardından bir grup tarafından fiili saldırıya uğradı.

Ankara Çubuk Akkuzu Mahallesi'ndeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Önce Kılıçdaroğlu'nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

Polis ekipleri tarafından bir eve alınan Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu bildirildi. Ancak evin etrafında toplanan kalabalığın evi taşladığı bildirildi.

Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

Evi yakın sesleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asker cenazesinde yaşanan saldırının ardından çevredeki bir eve götürülürken, burada da saldırı uğradı.

Kılıçdaroğlu'nun eve sığındığı sırada saldırganların 'evi yakın' dediği görüntüler ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu: Militanları toplayıp buraya taşımak...

Kılıçdaroğlu, saldırının ardından "Buraya taşıyanların kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunun hesabını soracağım. Şehitler bizim şehidimizdir. Bu şehitlere sahip çıkmak her vatanseverin görevidir. Kimse bizim şehit cenazelerine gitmemizi engelleyemeyecektir. Militanları toplayıp buraya taşımak her şeyden önce şehitlere ve ailelerine saygısızlıktır. Bizim onlara boyun eğeceğimizi sanıyorlar. Kim olurlarsa olsunlar, onlar ülkelerini sevmiyor, biz seviyoruz ülkemizi" dedi.

Kılıçdaroğlu güvenlik gerekçesiyle bir buçuk saat tutulduğu evden zırhlı araçla çıkarıldı.

NTV: Tekme atıldı

NTV’nin olay yerindeki muhabiri Serkan Kaya, Kılıçdaroğlu’nun cenaze alanına girdiği sırada protesto edildiğini, cenaze namazının kılınması sonrasında ise ‘PKK dışarı’ sloganlarının atılması ile arbede çıktığını duyurdu. Kılıçdaroğlu’na tekme ve yumruk atanlar olduğu belirtiliyor. CHP lideri alan bir araçla çıkarılmak istense de araç taşlanınca Kılıçdaroğlu alandan çıkarılamadı.

Köylüler: Saldırganlar köyden değildi

Saldırının gerçekleştiği Çubuklu yurttaşlar, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı hakkında, "Bu saldırıyı yapanlar bu köyden değil. Provokasyon yaptılar" şeklinde konuştular..