İbrahim Kalın: Kızılay’ın çadır satması yanlıştı

İbrahim Kalın, " Çadır satma meselesi yanlıştı, daha sonra Kerem Bey de kendisi söyledi. Yanlış bir şey, hele ki öyle bir dönemde " ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın: Kızılay’ın çadır satması yanlıştı

tv100'de yayınlanan programa katılan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin  açıklamalarda bulundu.

“Çadır satma meselesi yanlıştı”

6 Şubat’ta yaşanan Maraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın  AHBAP Derneği'ne çadır satmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Kalın, “Çadır satma meselesi yanlıştı, daha sonra Kerem Bey de kendisi söyledi. Yanlış bir şey, hele ki öyle bir dönemde. Elinizde çadır varsa, bizim her yerden çadır toplamaya çalıştığımız bir dönemde ilk döndüğümüz adres Kızılay'dır, AFAD'dır” değerlendirmesinde bulundu.

“Umarım zamanı geldiğinde gereğini yapar ilgili arkadaşlarımız”

Kızılay’a bir tepki olduğunu anladığını aktaran Kalın,  “Bu kan meselesi, kişilerin hataları bir kenara, kurumun devamı, kurumun ihtiyaçlarını karşılaması anlamında devam etmesi son derece önemli. Bunun bir tepki olduğunu da anlıyorum ama bu tepkiyi de doğru yere kanalize edelim. Vakti zamanı geldiğinde öbür konular da konuşulur ama şu anda kan acil bir ihtiyaç. Bu eleştirileri, öfkeyi de anlayabiliyorum. Umarım zamanı geldiğinde gereğini yapar ilgili arkadaşlarımız” dedi.

Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmeleri konusuna da değinen İbrahim Kalın şunları söyledi:

“Mesela diyelim ki biz bu insanları 500 bin, 1 milyon, 2 milyon kişiyi böyle biraz çalakalem, biraz böyle iyi çalışmadan, şartları olgunlaştırmadan zorla veya şöyle böyle bir şekilde ikna ederek gönderdik. Bir milyon insan gitti. Esad rejimi bunlara tekrar saldırmaya başladı. Ne olacak? Ya bunlar tekrar Türkiye kapısına dayanacaklar, yeni bir insani dram yaşayacağız ya da daha kötüsü olacak, iç savaş derinleşecek.”