İlham Ahmed: Üçüncü dünya savaşının yaşandığı bir süreçten geçiyoruz

İlham Ahmed: Üçüncü dünya savaşının yaşandığı bir süreçten geçiyoruz

MSD Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed, Suriye’deki çatışmalı sürecin yakın zamanda sona ereceğine dair bir emarenin bulunmadığını ifade ederek, Suriye hükümetine yönelik yaptırımların da en çok halkı etkilediğini vurguladı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed, Suriye krizinin yakın sürede çözüleceğine dair bir göstergenin bulunmadığını ifade etti.

Ehmed, ''Üçüncü dünya savaşının yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Sadece Suriye'de değil. Tüm Ortadoğu'da bu sorun var. O yüzden kalıcı çözüm için daha zamana ihtiyaç var" dedi.

'Türkiye Suriye'yi parçalamak istiyor'

ANHA'nın sayfasında yer alan haberde; Ortadoğu'da sistemlerin milliyetçilik üzerine inşa edildiğine işaret eden İlham Ehmed, çözüm için mücadele vurgusu yaptı. Suriye'ye yönelik ekonomik yaptırımlara dikkat çeken Ehmed, "Yaptırımlarla Suriye rejimini çözüme zorluyorlar. Yaptırımlar rejime yönelik olsa da bundan en çok halk zarar görüyor. Türkiye'de Suriye'yi parçalamak istiyor. Türk devleti, çetelerinin  planlarını gerçekleştiremeyeceğini gördüğünde bu kez kendisi sahaya inip Carablus, Bab ve Efrîn'i işgal etti. Türkiye Suriye'nin bütünlüğünü savunduğu iddia ediyor. Ancak gerçek bunun tersinedir. Türk devleti başta Efrîn olmak üzere bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor" dedi.