Rusya, Suriye ordusu ve DSG arasında ortak devriye!

Rojava’da Rus askeri polisi, Suriye ordusu ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) sınır bölgelerinde ortak devriye icra ettikleri öğrenildi.

Rusya, Suriye ordusu ve DSG arasında ortak devriye!

Rojava’nın Kobani kenti ile Cezire bölgesi arasındaki sınır bölgesinde, Rus askeri polisi, Suriye ordusu ve SDG kuvvetlerinin katılı ile ortak deviye gerçekleştirildi.

Rûdaw’a konuşan yerel kaynaklar, Rus güçlerinin 6 helikopterle karadan devriye gezen kuvvetleri denetlediğini, devriyenin Kamışlo Havalimanından başladığını, Amude’deki sınır bölgelerini de kapsadığını ve Til Temir'deki Rus üssüne kadar sürdüğünü belirtti.

Bölgede icra edilen devriyenin görüntüleri, bölge sakinleri tarafından Rûdaw’a gönderildi.

Rusya, Suriye hükumeti ve DSG arasındaki ortak devriye, Türkiye’nin Rojava’ya olası operasyonu hakkındaki söylemlerin daha yüksek sesle dillendirildiği bir döneme denk geliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, "Güney sınırlarımız boyunca 30 KM derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz" demişti.

Bu açıklama, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Rojava’ya yönelik yeni bir operasyon hazırlığı içerisinde olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, Suriye’de BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararınca kaldıklarını belirterek, Türkiye'nin Suriye'de olup bitenlere “kayıtsız kalamayacağı”nı belirtmişti.

Lavrov’un bu açıklaması, Rusya’nın Türkiye'nin operasyonuna “yeşil ışık” yaktığı şeklinde yorumlandı.