İngiltere başkonsolosundan Erbil ve Bağdat'a çağrı: Şengal Anlaşması'nı uygulayın

İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu Rosy Cave, Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden Şengal Anlaşması’nı uygulamasını ve kentte güvenliği yeniden tesis etmelerini istedi.

İngiltere başkonsolosundan Erbil ve Bağdat'a çağrı: Şengal Anlaşması'nı uygulayın
Erbil’de Ezidi Soykırımı’nın 9’uncu yıldönümü dolayısıyla “Ezidiler için daimi istikrarlı bir geleceğe doğru” sloganıyla düzenlenen konferansta konuşan İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu Rosy Cave, ülkesinin, IŞİD terörüyle mücadeleye devam edeceğini vurgulayarak, Uluslararası Koalisyon, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve ilgili taraflarla, terör örgütünün tümden yok edilmesi ve işlediği suçların araştırılması için işbirliğini sürdüreceğini söyledi.
 
Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Şengal Anlaşması’nı uygulaması gerektiğini belirten Cave, göç etmek zorunda kalan Ezidilerin evlerine dönmesi için güvenlik garantisinin verilmesi ve Şengal’in yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Şimdiye kadar 8 bin kişinin IŞİD’ten kurtarıldığını söyleyen İngiliz başkonsolos, Erbil ve Bağdat hükümetleriyle, Ezidilere yardım için çalıştıklarını belirtti.
 
Cave, uluslararası kuruluşların Ezidi Kürtlere başta mali olmak üzere önemli yardımlarda bulunduğunu belirterek, “Ancak bu yardımların sürmesi gerekiyor. Birleşik Krallık hükümeti olarak Ezidiler için elimizden geleni yapacağız” dedi.