Başkan Neçirvan Barzani’den yeni yıl mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, yeni yıl münasebetiyle paylaştığı mesajda Kürdistan halkının çıkarlarının öncelikli amaçları olması gerektiğini ifade etti.

Başkan Neçirvan Barzani’den yeni yıl mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı resmi sayfasında yayımlanan mesajda, yeni yılın barışa ve savaşın sonlanmasına vesile olmasını dileyen Barzani, “Kahraman peşmergeler, güvenlik güçleri; Kürdistan, Irak ve dünya halklarının yeni yılını kurluyorum” dedi.

Kürdistan Bölgesi ve Irak arasındaki sorunların anayasal temelde çözülmesi için “Gelin birlikte çalışalım” çağrısı yapan Barzani, “Kürdistan halkının çıkarları öncelikli amacımız olmalı” diye belirtti.

Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin her zaman olduğu gibi yine huzur ve istikrar faktörü olacağını belirterek, “Komşular ve bölge devletleri, dost ve müttefiklerlerle olan ilişilerimizi saygı ve ortak çıkarlar temelinde geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Özgürlük, eşitlik, insan hakları, demokrasinin savunulması, tolerans, birlikte yaşam, çok sesliliğin yaygınlaştırılması ve vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışacağız” diyen Barzani, “Herkese sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum” ifadesini kullandı.