Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Kürdistan Bölgesi seçim taslağını onayladı

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserler Konseyi, Kürdistan Bölgesi parlamento seçimlerini onayladı. Konsey, Kürdistan Bölgesi Seçim Komisyon çalışmalarına öncülük edecek bir kaç komite kurulmasını kararlaştırdı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Kürdistan Bölgesi seçim taslağını onayladı

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserler Konseyi, Kürdistan Bölgesi parlamento seçimlerini onayladı. Konsey, Kürdistan Bölgesi Seçim Komisyon çalışmalarına öncülük edecek bir kaç komite kurulmasını kararlaştırdı.

Konuya ilşkin Rûdaw haber ajansına konuşan Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumane Xelay,  Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimi için hazırlanan taslağın kabul edildiğini söyledi.

Xelay, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun 10 Haziran 2024 olarak belirlenen seçimlere başkanlık edeceğini ve bu yönde hazırlıkların başlayacağını sözlerine ekledi.

Hazırlanan taslakta takvim dışında komisyonun seçim öncesi hazırlıkları yer alıyor. Şu ana kadar seçime katılacak partilerin, koalisyonların, adayların katılımcı listelerinin belirlenmesi süreci tamamlanmış değil.

Başkan Neçirvan Barzani’nin 10 Haziran 2024’ü seçim tarihi olarak belirlemesi ile birlikte Parlamento seçimleri için başvuru kayıtları bugün  başladı. Başvuru tarihi 12 Mart’ta kadar devam edecek.

Xelay, "Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserler Konseyi, komisyonun Kürdistan Bölgesi'ndeki ofislerini seçim hazırlıklarını ve Parlamento seçim için yapılan çalışmalarını denetlemek üzere çeşitli komiteler oluşturulması yönündeki bir öneriyi de onayladı" dedi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü, komitelerin her birine komiserler konseyinin bir veya iki üyesinin başkanlık edeceğini ve Kürdistan Bölgesi'ne giderek dört seçim bölgesine ayrılması çalışmalarına öncülük edeceğini söyledi.