Irak Başbakanı'nın bilinmeyen özelliği: 4 yıl boyunca Peşmerge ile birlikte savaştı

Irak Başbakanı'nın bilinmeyen özelliği: 4 yıl boyunca Peşmerge ile birlikte savaştı

4 yıl boyunca Peşmerge ile birlikte BAAS rejimine karşı dağlarda savaşan Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Kürtlerden daha fazla Kürdistan Bölgesi’nin haklarını gözettiğini söylediği  aktarıldı.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Beşir Haddad, dün “Irak Parlamentosu’nun Kürdistan Bölgesi ile Irak federal hükümeti arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesindeki rolü”  konulu bir seminerde yaptığı konuşmasının bir kısmında, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin Kürtlerin haklarının korunması konusundaki rolüne değindi.

Haddad, bir görüşmede Irak Başbakanı’nın kendilerine “Ben Kürtlerden daha fazla Kürdistan Bölgesi’nin haklarını gözetiyor ve koruyorum” dediğini söyledi.  

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin 4 yıl boyunca Peşmerge ile birlikte BAAS rejimine karşı dağlarda savaştığını söyleyen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Beşir Haddad, “Abdulmehdi, Kürtlerin haklarını gözeten bir siyasetçi. Kürtler de bunun kıymetini bilmeli ve Irak Başbakanı Abdulmehdi ile iyi ilişkiler kurmayı esas almalıdır” ifadelerini kullandı.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Beşir Haddad konuşmasının devamında, Irak eski Başbakanı Nuri el Maliki’nin Newroz’da Kürdistan Bölgesi’ni  ziyaret etmek istediğini, kendisinin de bu ziyaretten memnuniyet duyacaklarını kendisine aktardığını belirtti.