Haşdi Şabi teröristleri Kerkük’te onlarca Kürt gencini gözaltına aldı

İran destekli paramiliter örgüt Haşdi Şabi ile Irak güçleri Kerkük’ün Azadi Mahallesine baskın düzenleyip orada bulunan tüm gençleri gözaltına aldı.

Haşdi Şabi teröristleri Kerkük’te onlarca Kürt gencini gözaltına aldı

İran destekli paramiliter örgüt Haşdi Şabi ile Irak güçleri Kerkük’ün Azadi Mahallesindeki bir gazinoya baskın düzenleyip orada bulunan tüm gençleri gözaltına aldı.

Akşam saatlerinde düzenlenen baskında gözaltına alınanların akıbetine dair herhangi bir bilgi verilmezken, gazinoda gözaltına alınan Kürt gençlerinin Kürdistan’ın bağımsızlığı yanlıları oldukları gerekçesiyle Haşdi Şabi tarafından suçlu muamelesine tabi tutulduğu bildirildi.

Gözaltına dair görüntüler Haşdi Şabi’ye yakın hesaplar tarafından yayınlanırken, Kerkük’teki bazı baskınların Irak Anti Terör Güçleri tarafından yürütüldüğü bilgisine ulaşıldı.

Şii din adamlarının fetvasıyla, İran Devrim Muhafızları’nın öncülüğünde kurulan Haşdi Şabi örgütü Kerkük ve çevresinin işgalinin ardından Kürt ve Sünni Türkmenlere yönelik hukuksuz tutuklama ve kaçırma eylemlerine girişmiş ve yüzlerce kişinin evini yakmıştı.