Irak Güzeli Kürt Kızının tacı, geri alındı

Irak Güzeli Kürt Kızının tacı, geri alındı

Irak Güzellik Yarışması Organizasyonu, ‘2017 Miss Irak’ seçilen Viyan Amir Nuri Süleyman’ın tacını geri aldı.

Irak Güzellik Yarışması Organizasyonu tarafından yapılan açıklamada, tacın geri alınması gerekçesiyle ilgili şunlar kaydedildi:

“Güzellik yarışmasına katılım şartlarının 4. maddesinde yer alan ‘Adayların daha önce evli ve çocuk sahibi olmaması gerekir’ şartını ihlal ettiği gerekçesiyle ‘2017 Miss Irak’ Viyan Amir Nuri Süleyman’ın tacı geri alınmıştır.”

Viyan Amir Nuri Süleyman’ın başvuru formunu doldururken, nişanlı veya evli olmadığını yazdığı belirtilen açıklamada, Süleyman’ın, Talib Aziz isimli bir adamla evli olduğu ortaya çıktığı kaydedildi.

Viyan Amir Nuri Süleyman’ın “başvurusunu kimliğiyle değil pasaportla yaptığı için evli olduğu anlaşılmadığı” belirtildi.

25 mayıs 2017’de düzenlenen ‘Miss Irak 2017’ yarışmasının birincisi seçilen Viyan Amir Nuri Süleyman, tacını kızkardeşi  Sozan Amir’den devralmıştı.

‘2016 Miss Irak’ yarışmasının birincisi Şeyma Kasım, evlendiği için tacını yarışmanın ikincisi Sozan Amir’e kaptırmıştı.

Süleymaniyeli bir Kürt baba ve Hileli Arap bir anneden Bağdat’ta dünyaya gelen Viyan Amir, 23 yaşında. Mühendislik fakültesini bitiren Viyan Amir’in yeşil gözleri ve kahverengi saçları, 1.71 boyu ve 55 kilo ağırlığıyla jüriden aldığı yüksek puanlarla birinci olmuştu.

Viyan Amir Süleyman, hedeflediği bazı projeleri hayata geçirmek için Irak kentlerini ziyaret ediyordu.

Bağımsızlığa Karşı Çıkmıştı

Viyan Amir Süleyman, Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuyla ilgili verdiği Rûdaw’a verdiği bir röportajda, “Ben Irak’ın bir bütün olarak kalması ve Kürdistan’ın da Irak’ın bir parçası olarak kalmasından ve ayrılmamasından yanayım’’ demişti.