ABD, ilk kez bu silahları Kürtlere verecek

ABD, ilk kez bu silahları Kürtlere verecek

KRD NEWS - ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilciliği, 2 aydır IŞİD’in başkenti Rakka’da savaşmakta olan Demokratik Suriye Güçlerine zırhlı buldozer ve traktörler gönderecek.

2 ayır Rakka2da devam eden savaşta kentin yarısından fazlasını ele geçiren Demokratik Suriye Güçlerine karşı sert karşılık veren IŞİD’liler, kent merkezinde sıkıştıkça savunmalarını daha da şiddetlendiriyorlar.

Rakka kent merkezine ilerlemesini devam ettiren Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarına karşı sıklıkla bombalı araçlar kullanılması üzerine harekete geçen ABD yönetimi, bölgeye çok sayıda zırhlı buldozer ve traktör göndermeyi kararlaştırdı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin verdiği kayıpların büyük çoğunluğunun IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılar nedeniyle gerçekleşmesi üzerine ABD’li ve Kürt yetkililer, bu saldırıların etkisinin azaltılması hedefleniyor.

Musul için verilen savaş sırasında zırhlı dozerler, şiddetli kentsel mücadelede engellemeye götürdükleri için patlayıcılara karşı koymada ve savaşçılara yardımcı olarak önemli bir rol oynadı.

Ayrıca, İsrail hükümetinin Gazze gibi yerlerde kentsel çatışma stratejisinin önemli bir parçası oldu.