Irak Hizbullahı'ndan ABD Dışişleri Bakanı Blinken'e tehdit

Hizbullah yöneticisi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i Irak’ı ziyaret etmesi halinde sert tepki vereceklerini ve “barışçıl olmayan yöntemlerle” Bağdat’taki büyükelçiliği kapatacakları tehdidinde bulundu.

Irak Hizbullahı'ndan ABD Dışişleri Bakanı Blinken'e tehdit

 Irak Hizbullahı Güvenlik Sorumlusu Ebu Ali Askeri, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Irak’ı ziyaret etmesi halinde "eşi benzeri görülmemiş" tepki vermekle tehdit etti.

Irak Hizbullah yetkilisi, bu tutumlarını, ABD'nin İsrail'i desteklediğini söylediği Filistin kenti Gazze'de İsrail ordusu ile silahlı gruplar arasındaki çatışmalara bağladı.

Ebu Ali Askeri, ABD’nin Bağdat büyükelçiliğinin kapatılması ve ABD vatandaşlarının ülkeye girişini engellemek için “barışçıl olmayan yöntemlere” başvurmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

İran destekli Irak Hizbullahı’nın bu tehdidi, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Orta Doğu’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Irak’ı ziyaret edeceğine dair resmi olmayan açıklamarın ardından geldi.

İran destekli Nuceba Hareketi lideri Ekrem el-Kabi, X hesabından yaptığı açıklamada Irak'ta savaş çağrısında bulundu."İslami Direniş Güçleri, Irak'ı askeri yollarla özgürleştirmeye ve meseleyi kökten çözmeye karar verdi" diyen el-Kabi, "Durmak yok, ateşkes yok, geri çekilme yok" ifadelerini kullandı.

Hizbullah yöneticisi Askeri, " ABD'nin Irak'taki çıkarlarını kapatmak için Irak'ta İslami Direniş'in saldırılarının artması için çalışacağız. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederse saldırılarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Ebu Ali Askeri, bu dönemde yabancı birliklerin geri çekileceği yönünde gündeme getirilen iddiaları bir "göz boyama" olarak tanımladı ve 'direniş gruplarının' elini kolunu bağlamak ve iç kamuoyunu Gazze meselesinden uzaklaştırmaya yönelik bir girişim olduğunu ileri sürdü.