Başbakan Mesrur Barzani, Karim Benzema ve takım arkadaşlarını kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Asya Şampiyonlar Ligi maçı dolayısıyla başkent Erbil’e gelen Suudi Arabistan’ın Al-İttihad takımını kabul etti.

Başbakan Mesrur Barzani, Karim Benzema ve takım arkadaşlarını kabul etti

Başbakan Barzani, kabulde sporun insanları birbirine yakınlaştırmada ve uluslar arasında birlik ve uzlaşmayı teşvik etmede önemli bir rol oynadığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nden yapılan açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani'nin bugün Al-İttihad Kulübü Başkanı Anmar Al-Haili ile antrenörler ve oyuncularını kabul ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın Erbil Başkonsolosu Muhammed bin Süleyman Aseri'nin de katıldığı kabulde Başbakan Barzani, heyeti memnuniyetle karşıladı ve sporun birlik ve uzlaşmayı teşvik eden niteliğine dikkati çekti.

Al-İttihad Başkanı Anmar Al-Haili ve oyuncuları da Kürdistan'a gelmekten mutluluk duyduklarını ve Erbil halkı tarafından sıcak karşılandıklarını dile getirdi.

Başbakan Mesrur Barzani aralarında Fransız yıldız Karim Benzema’nın da bulunduğu takımı karşılarken, “Dünyanın her yerindeki insanlar sizi izliyor. Hangi milliyetten, ülkeden, kökenden, dinden oldukları önemli değil. Sporu seviyorlar. Spor, insanlar üzerinde büyük etkisi olabilecek bir şey. Birçoğunuzun Kürdistan'a ilk ziyareti olabilir ama umarım son olmaz. Erbil dünyanın en eski yerleşim yeridir. Hoş geldiniz. Erbil'de keyifli bir konaklama geçirmenizi dilerim” ifadelerini kullandı.

Maç yarın oynanacak

Asya kulüpleri bazında en önemli organizasyon olan Asya Şampiyonlar Ligi dördüncü maçında Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad ile Irak’ın Al-Quwa Al-Jawiya takımları yarın başkent Erbil’deki Franso Hariri Stadyumu’nda karşılaşacak.

Daha güvenli olduğu için Erbil’de oynanmasına karar verilen maç saat 15:00’te başlayacak. Müsabakayı Ummanlı hakem Ahmed Ebubekir yönetecek.

Kadrosunda Karim Benzema, N’Golo Kante, Fabinho ve Jota gibi önemli isimleri bulunduran Suudi ekibi 75 kişilik bir kafile ile Erbil’e geldi.

Özellikle Fransız yıldız Karim Benzema'nın Suudi ekibinde yer alması nedeniyle Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde gözler bu maça dönmüş durumda.

Öte yandan Franso Hariri Stadyumu'da maç için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Asya Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Al İttihad ve Al-Quwa Al-Jawiya’nın yanı sıra İran’ın Sepahan ve Özbekistan’ın AGMK FC takımları yer alıyor.

Grupta iki maçına çıkan Al İttihad 6 puanla lider konumunda. Aynı şekilde iki maç oynayan İran ekibi Sepahan’ın ise 4 puanı bulunuyor. Grupta üç maç oynayan Al-Quwa Al-Jawiya’nın da 4 puanı bulunuyor. Özbekistan ekibi AGMK FC’nin henüz puanı yok.