İran Dini Lideri Hamaney ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye Tahran'da görüştü

İran devlet medyası, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Tahran'da bir araya geldiğini bildirdi.

İran Dini Lideri Hamaney ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye Tahran'da görüştü

İran devlet medyası, 2019'dan bu yana Katar ile Türkiye arasında gidip gelen Haniye’nin, “Hamaney'e Gazze Şeridi'ndeki son gelişmeler, İsrail’in Gazze'deki suçları ve Batı Şeria'daki gelişmeler hakkında bilgi verdiğini" bildirdi.

İran, Hamas'ı açıkça destekliyor ancak Hamas’ın geçen ay İsrail'e düzenlediği sürpriz saldırıda herhangi bir rolü olduğunu reddediyor.

Reuters’in aktardığına göre İran devlet televizyonu görüşmeyi duyururken, "Ayetullah Hamaney, görüşmede Gazze halkının kararlılığını ve dayanıklılığını övdü ve Washington ile bazı Batılı ülkeler tarafından desteklenen Siyonist rejimin suçlarından derin üzüntü duyduğunu kaydeetti" ifadelerini kullandı.

İran'ın Tasnim haber ajansı da görüşmenin ne zaman gerçekleştiğine ilişkin ayrıntı vermeden, ülkenin en üst yetkilisi Hamaney'in, "Tahran'ın Siyonist işgalcilere karşı Filistin direniş güçlerini destekleme yönündeki tutarlı politikasını vurguladığını" bildirdi.

İran'ın dini kurumu, tanımayı reddettiği İsrail'i, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının devam etmesi halinde "sert sonuçlarla" karşılaşacağı konusunda uyardı.