Amedspor’lu futbolcunun annesi maçta gözaltına alındı

Diyarbakır Stadyumunda oynanan Amedspor-Etimesgut Belediyespor maçı başlarken Amedspor futbolcusu atan Oktay Aydın'ın annesi, İstiklal Marşı sırasında ayağı kalkmadığı için gözaltına alındı.

Amedspor’lu futbolcunun annesi maçta gözaltına alındı

Çermik Gazetesi'nin haberine göre, Amedspor'da forma giyen ve bugün galibiyeti getiren golü atan Oktay Aydın'ın annesi Fatma Aydın, oğlunun maçını izlemek için ilk kez stadyuma geldi. Maçı locadan izleyen Aydın’ın annesi, maçın başında İstiklal Marşı okunurken, ayağı kalkmadığı için gözaltına alındı.

Dizindeki sorun nedeniyle oturarak maçı izleyen ve bu nedenle ayağı kalkamayan Fatma Aydın’ın devre arasında polis tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldüğü öğrenildi.

Karakola götürülen Fatma Aydın, bu nedenle Amedspor’a 3 puanı getiren oğlu Oktay Aydın’ın attığı golü göremedi. Fatma Aydın’a karakolda eşlik edenlerin cep telefonundan oğlunun attığı golü gösterdiği belirtildi. İfadesi alınan Fatma Aydın daha sonra serbest bırakıldı.

Amedspor’un sosyalk medya hesabından yapılan açıklamada “Maalesef Oktay Aydın'ın annesinin maçın ikinci yarısında sırasında sağlık sebebiyle istiklal marşında ayağı kalkamadığı için gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştır. Geçmiş olsun Aydın ailesi” denildi.

Diyarbakır Stadyumu’nda Mayıs ayında düzenlenen Amedspor ile Denizlispor arasında oynanan maçın ardından 11 taraftar gözaltına alınmış ve Alişan Polis Merkezi’ne götürülmüştü.