Tuncer Bakırhan’dan Adalet Bakanı Tunç'a kayyum yanıtı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Kaynakları terörün finansmanı olarak kullananlara karşı yetkili kurumlar teyakkuzda olacak" sözlerine, "O dönemler kapandı. Halkın iradesi olarak gördüğü belediyelere kayyım atayacağınızı düşünürseniz yanılırsınız. Biz de teyakkuzdayız, bu sefer asla irademizi gasbettirmeyeceğiz" cevabını verdi.

Tuncer Bakırhan’dan Adalet Bakanı Tunç'a kayyum yanıtı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimleri sonrasında sarfettiği, “Sandıktan çıkan sonuçlara saygı göstereceğiz” sözlerini hatırlatan Bakırhan, “Aradan geçen zamana bakılırsa orada da Kürtler hariç demek istedi sanırım. Çünkü kirli kumpaslar, algı operasyonları, bizim yerel yönetimler üzerinden devam etmeye çalışıyor" diye konuştu.

"Yerel yönetimlerimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağız"

Bakırhan, Bakan Tunç'un "Kaynakları terörün finansmanı olarak kullananlara karşı yetkili kurumlar teyakkuzda olacak" sözlerine ilişkin de şunları söyledi:

"Birileri adaleti sağlamakla görevli olmaları gerekirken, kayyumlarla bizi tehdit ediyor. Teyakkuzdalarmış, vallahi sen teyakkuzdaysan bizim halkımız çoktan teyakkuzda. Artık o dönemler kapandı. Halkın iradesi olarak gördüğü belediyelere kayyım atayacağınızı düşünüyorsanız yanılırsınız. Biz de teyakkuzdayız, bu sefer asla irademizi gasbettirmeyeceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Anamızın ak sütü kadar helal, hakkımızla emeğimizle kazandığımız yerel yönetimlerimizi ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz."

“Kayyımlar talan etmiş, yok etmiş”

DEM Parti'nin kazandığı belediyelerde önceki dönemlerden kalma yüksek borçların olduğuna dikkat çeken Bakırhan, şöyle devam etti:

"Kayyımlar talan etmiş, yok etmiş, büyük usulsüzlükler yapmışlar ama bunların tek birine bir soruşturma açılmamış. Bizim için teyakkuzda olanlar 8 yıldır yerel yönetimleri borç batağına batıran, usulsüzlükleri, yolsuzlukları aleni şekilde ortada olan belediyeler hakkında tek bir soruşturma açılmamış. Söz konusu biz olunca semboller ve değerler üzerinden bizi tehdit etmeye çalışıyorlar. Son kez bunu burada söylüyorum. Bizim dünyada yaşanan hiçbir halkın sembolleri ve değerleriyle sorunumuz olmaz. Şimdi de yoktur. Basit algı operasyonlarıyla sembollere karşı olduğumuzu kamuoyuna lanse ederek kirli oyunlarını hayata geçirmeye çalışıyorlar."

“Ağrı Belediyemize giden 7 milyon lira bloke edilmiş"

Belediyeler arasında ayrımcılık yapılmaması çağrısında bulunan Bakırhan, "Ağrı'da İl Vergi Dairesi, İller Bankası'ndan Ağrı Belediyemize giden 7 milyon liraya bloke koymuş. Neymiş İl Vergi Dairesi'nin Ağrı Belediyesi'nden alacağı varmış. 8 yıldır uyuyorsun da belediye DEM Parti'ye geçinse mi alacağının farkına varıyorsun. Buradan AKP'ye söylüyorum, o ampullü bürokratlar da bizi iyi dinlesinler, Ağrı Belediyesi soyulmuş soğana çevrilmiş, hem bürokrasi suskun hem de İl Vergi Dairesi... Sayıştay ve mülkiye müfettişlerini biz davet ediyoruz. Buyursunlar belediyenin 8-10 yıllık borç haritasını ortaya çıkarsınlar, biz de hep beraber görelim."

Bakırhan, 1 Mayıs İşçi Bayramı’yla ilgili "DEM Parti Eş Genel Başkanları olarak yarın İstanbul ve Van'da olacağız" dedi.

Bakırhan, Nejla Demirci'nin KHK'lı iki kamu çalışanını anlatan "Kanun Hükmü" belgeselinin yarın Ankara'da yapılacak film gösterimine de herkesi davet etti.