Irak, Hol Kampı'ndaki 625 vatandaşını geri aldı

Irak hükümet sözcüsü Pazar günü yaptığı açıklamada, aralarında IŞİD mensuplarının ailelerinin de bulunduğu on binlerce kişiye ev sahipliği yapan Rojava'daki Hol kampından yaklaşık 160 Iraklı ailenin ülkeye geri getirildiğini açıkladı.

Irak, Hol Kampı'ndaki 625 vatandaşını geri aldı
Rojava'daki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolünde bulunan Hol Kampı'ndan yaklaşık 160 Iraklı ailenin ülkeye geri getirildiğini açıkladı.
 
Haseke kentindeki Hol Kampı'nda 43.000'den fazla Suriyeli, Iraklı ve en az 45 ülkeden yabancılar tutuluyor.
 
Irak Göç Bakanlığı Sözcüsü Ali Abbas AFP'ye yaptığı açıklamada son geri dönüş çabaları kapsamında Cumartesi günü “625 kişiden oluşan 157 ailenin" Hol kampında Irak'a geri döndüğünü söyledi.
 
Yetkililer Hol Kampı'ndan dönenleri Irak'a vardıklarında genellikle haftalarca hatta aylarca Musul'un güneyindeki El Cada'da bulunan ve yetkililerin "psikolojik rehabilitasyon" olarak tanımladıkları bir kampta tutuyor ve burada güvenlik kontrolünden geçiriyorlar.
 
Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el Araci 2 Mart'ta yaptığı açıklamada şu ana kadar 1.920'den fazla Iraklı ailenin El Cada'ya nakledildiğini söyledi.
 
Araci, bu rakama evlerine dönmelerine izin verilen 1.230 ailenin de dahil olduğunu söyledi.
 
Ancak Bağdat yönetimi, Birleşmiş Milletler ve ABD tarafından desteklenen bir politika ile vatandaşlarını düzenli olarak Hol kampından ülkelerine geri getiriyor.
 
IŞİD büyük bir yenilgiye uğramasına ve elinde tüm toprakları kaybetmesine rağmen Irak ve Suriye’de ufak çaplı saldırılar gerçekleştiriyor.