Dolarda yeni zirve: 32'yi aştı

Dolar ve euro haftanın ilk işlem gününde yükselişini devam ettirdi. Dolar/TL, yeni haftaya 32 seviyesinin üzerinde başladı. Euro/TL ise 35,06 civarında alıcı buldu.

Dolarda yeni zirve: 32'yi aştı

Değer kaybı ay başından bu yana hızlanan dolar/TL güne 32 seviyesinden başladı. Dolar fiyatı, saat 08:55 itibarıyla yüzde 0,20 yükselişle 32,0030'dan işlem görüyor.

TL, ocak ayında yüzde 2.7, şubatta yüzde 2.9 kayıp yaşadı.

Euro/TL ise aynı saat itibarıyla yüzde 0,23 yükselişle 35,0588 seviyelerinde seyrediyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, cuma günü piyasaların kapanmasının ardından Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü de "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.

Fitch Ratings'in açıklamasında, not artırımının, makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada para politikası sıkılaştırmasının beklenenden daha fazla önden yüklenmesi de dahil olmak üzere, Haziran 2023'teki değişimden bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin artmasından kaynaklandığı bildirildi.

Analistler, bugün yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu, yurt içinde ise iş gücü istatistikleri ve ticaret satış hacim verilerinin takip edileceğini belirtti.