Irak Hükümet Sözcüsü: 'Kürdistan Bölgesi’ndeki memurların maaş ödemeleri devam edecek'

Irak Hükümet Sözcüsü Basım Awadi, Kürdistan Bölgesi memurların ödemelerinin devam edeceğini bildirdi.

Irak Hükümet Sözcüsü: 'Kürdistan Bölgesi’ndeki memurların maaş ödemeleri devam edecek'

Irak resmi haber ajansına konuşan Awadi, Kürdistan Bölgesi Hükümeti memurlarının maaşlarının ödenmesinin durdurulduğu haberlerini reddederek, ödemelerin devam edeceğini söyledi.

Irak Maliye Bakanlığının Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşlarını ödeme konusunda kararlı olduğunu belirten Sözcü Awadi, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti memurlarının mart ayı maaşlarını ödemeye kararlıyız.” dedi.

Daha önce Irak Maliye Bakanı Taif Sami, Irak Parlamentosu Maliye Komitesi ile yaptığı toplantıda, Kürt milletvekillerine yanıt olarak, banka hesabı açana kadar mart ayı boyunca Kürdistan Bölgesi'ne ödeme yapılmayacağını söylemişti.

Irak Yüksek Federal Mahkemesinin Kürdistan Bölgesi memur maaşlarına ilişkin kararları:

1. Irak Anayasası'nın 116 ve 117. maddeleri uyarınca; Kamu gelirlerinin dağılımında eşitlik sağlanmalı ve Kürdistan Bölgesi'nin memurları çalışanlarına haksızlık yapılmamalı.

2. Hem Irak hem de Kürdistan Bölgesi hükümetleri, Kürdistan Bölgesi’ndeki memur maaşlarının zamanında dağıtılmasını sağlamak için çalışmalıdır.

3. Hem Irak hem de Kürdistan Bölgesi hükümetleri, Kürdistan Bölgesi memurlarının mali haklarını ve maaşlarını ödemek için federal bütçe kanununa uymak zorundadır. Ancak Irak Hükümeti şu ana kadar bütçe kanununa ve mahkeme kararlarına uymamıştır.