Rojava'da Kürt genci vahşice öldürüldü!

Rojava’nın Efrin kentinde bıçaklı saldırıya uğrayan 16 yaşındaki Kürt genci hayatını kaybetti. Katil zanlısının genci öldürdükten sonra cesedini kuyuya attığı öğrenildi.

Rojava'da Kürt genci vahşice öldürüldü!

Efrin İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, hayatını kaybeden Kürt gencinin 16 yaşında olduğu ve isminin de Ahmed Halit olduğu belirtildi.

Rûdaw’a konuşan gencin amcası Walid Mate, "Yeğenim bıçaklanarak öldürüldü. Cesedinde bıçak darbeleri var. Öldürüldükten sonra cansız bedeni su kuyusuna atılmış" dedi.

Katil zanlısına ilişkin de bilgi veren Mate, "Katilinin Efrin’in işgalinden sonra bölgeye gelen İdlibli Arap Yamin Ahmed İbrahim olduğu tespit edildi. Katil zanlısı ithal Arap, Ahmed'in babasının fırınında çalışıyordu. Yeğenim de orada çalışıyordu. Bir hafta önce fırının sahibiyle sorun yaşadığı için kovuldu. Kovulmasını içine sindiremeyen adam yeğenim Ahmed’e kıydı” diye konuştu.

Walid Mate’nin aktardığına göre, katil zanlısı 16 yaşındaki Ahmed'i dışarı çıkardı daha sonra Telsur bölgesinde bıçaklayarak öldürdü. Ardından da cesedini kuyuya attı.

Öldürülen gencin cansız bedeni atıldığı kuyudan çıkarılarak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Katil zanlısı ise Efrin polisi tarafından gözaltına alındı.