Irak Hükümetine Bağlı Sınır Birlikleri Haftanin Sınırında!

Irak Hükümetine Bağlı Sınır Birlikleri Haftanin Sınırında!

Irak hükümetinin  Zaho ilçesine bağlı Derkar ve Batifa kasabalarında bulunan 3 noktaya Sınır Muhafızları birliklerini yerleştirdiği öğrenildi.

Batifa Nahiyesi Müdürü Dilşer Abdulsetar, Irak Hükümetine bağlı sınır birlikleri Batifa’nın Kela Şabanike ve Siyar bölgeleriyle Derkar kasabasına bağlı Kea Dere bölgelerine yerleştirildiğini söyledi.

Sınır birliklerinin “TSK’nın Kürdistan Bölgesi topraklarında daha fazla ilerlememesi ve sivillerin can güvenliği için” bölgeye yerleştirildiğini ifade eden Abdulsıtar, “Bu 3 bölgenin belirlenmesi askeri bir hamledir. Türkiye’nin daha fazla ilerlememesi ve bu bölgede yaşayan insanların hayatını etkilememesi için çok önemli” diye konuştu.

Irak Sınır Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hamid Abdullah başkanlığında bir askeri heyet, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı’nın gözetiminde geçtiğimiz ay Duhok’a ziyaret gerçekleştirmişti.

Bağdat’tan gelen üst düzey askeri heyet, Kürdistan Bölgesi sınırlarında devam eden operasyonlar ve bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi edinmek için Duhok’ta incelemelerde bulunmuştu.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 15 Haziran’da Kürdistan Bölgesi’nin Haftanin bölgesine "Pençe-Kartal”, 17 Haziran’da da “Pençe-Kaplan” Operasyonu adıyla yeni bir harekât başlatıldığını bildirmişti.

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Babekir Feqê, TSK’nın 20 ile 40 kilometre, İran ordusunun da 10 kilometre kadar Kürdistan Bölgesi sınırları içerisine girdiklerini söyledi.

Operasyonların “uluslararası yasalara aykırı” olduğunu ifade eden Feqê, sınır ihlalleri konusunda Bağdat hükümetinin bilgilendirildiğini belirtmişti.

TSK’ya ait birlikler şu ana kadar Batifa bölgesinin 12 stratejik yerinde konuşlandıkları belirtiliyor.

 

 

Rudaw