Irak - IŞİD saldırıları arttı

IŞİD’in Irak güvenlik güçlerine yönelik saldırıları giderek artıyor.Irak eski Başbakanı Haydar Abadi, Aralık 2017’de IŞİD’in tamamen yenildiğini belirterek, IŞİD’e karşı zafer ilan etmişti.

Irak - IŞİD saldırıları arttı

IŞİD’in Irak güvenlik güçlerine yönelik saldırıları giderek artıyor.

Irak eski Başbakanı Haydar Abadi, Aralık 2017’de IŞİD’in tamamen yenildiğini belirterek, IŞİD’e karşı zafer ilan etmişti.

IŞİD halen bir çok kentte Irak güvenlik güçlerine saldırmaya devam ediyor. IŞİD’in saldırıları özellikle Diyala, Ninova ve Anbar’da yoğunlaştı.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Hükümeti’ne bağlı Hanekin Polis Müdürü Azad İsa “IŞİD’in güvenlik güçlerine yönelik saldırıları arttı” dedi.

Azad İsa, IŞİD’in son 2 ayda yaklaşık 20 saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.

“Tek çözüm yolunun Peşmerge Güçleri’nin tartışmalı bölgelere dönmesidir” diyen İsa, Peşmerge Güçleri’nin bulunduğu dönemde bu tür saldırıların pek görülmediğini vurguladı.

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıkamada, “IŞİD hareketliliğinin sonlandırılması için Irak Savunma Bakanlığı ve Peşmerge Bakanlığı’nın Diyala, Kerkük ve Ninova vilayetlerinde ortak operasyonlar düzenlenmesi gerekiyor” demişti.

Öte yandan, Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam ediyor.

IŞİD, geçen haftalarda DSG kontrolündeki Menbic ve Haseke’ye intihar saldırıları düzenlemişti.