Irak ordusundan Peşmerge ile birlikte IŞİD’e karşı operasyon hazırlığı

Irak güvenlik güçleri önümüzdeki günlerde Kerkük, Diyala ve Tikrik’te IŞID’e karşı 10 gün sürecek bir operasyona başlayacak.

Irak ordusundan Peşmerge ile birlikte IŞİD’e karşı operasyon hazırlığı

Irak güvenlik güçleri önümüzdeki günlerde Kerkük, Diyala ve Tikrik’te IŞİD’e karşı 10 gün sürecek bir operasyona başlayacak. Operasyon Peşmerge ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirilecek.

Irak güçleriyle Peşmerge arasındaki ortak operasyonun özellikle de güvenlik boşluğunun olduğu bölgeleri kapsayacağı belirtiliyor.

Kerkük’e dört koldan onlarca askeri araçla giren Irak ordusu, operasyonun başlaması için gelecek talimatı beklerken, operasyonda IŞİD’lilerin kaldığı noktaların tespit edilerek imha edilmesi planlanıyor.

K24’e konuşan Irak ordusu komutanlarından İmad Semim, edinilen istihbara göre Kerkük’te bulundukları noktalarda IŞİD’lilerin bulunduğuna dair şüphelerinin olduğunu söyledi.

Semim, özellikle de akşam saatlerinde söz konusu bölgelerde IŞİD hareketliliğinin olduğuna dair istihbarat geldiğini belirtti.

Kerkük’ün güney ve batı bölgelerinde büyük alanlarda güvenlik boşluğu varken, Irak ordusu o bölgelerde IŞİD mensuplarının varlığından şüphe ediyor.

Söz konusu bölgelerde şüpheli kişilerin yakalandığı ve haklarında inceleme başlatıldığı ifade ediliyor.

K24’e konuşan Irak ordusunun 80’inci Tugayı Komutanı Mecid Hafaci, IŞİD’in insanların bulunmadığı alanlarda ve tünellerde varlığını sürdürdüğünü kaydederek, IŞİD’lilerin halktan yiyecek istediğini, bazılarının onlara yardım ettiğini bildirdi.