Türkiye'nin güneyi yanıyor! 7 kentte 21 orman yangını sürüyor

Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarını saran orman yangınları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlardaki son durumu açıkladı.

Türkiye'nin güneyi yanıyor! 7 kentte 21 orman yangını sürüyor

Buna göre Adana'da 6, Osmaniye'de 2, Antalya'da 4, Mersin'de 4, Muğla'da 3, Kayseri ve Manisa'da ise birer orman yangını sürüyor.

Bakanın paylaştığı tabloya göre Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere 21 ilde çıkan 63 yangının 42'si ise kontrol altına alındı ve 21 yangının devam ettiği bilgisi yer aldı.

Pakdemirli, mesajını "Bu savaşta başta orman kahramanlarımız, kamu kurumlarımız ve tüm halkımız; cansiparene, özenle, tüm gücümüzle geleceğimiz için savaşıyoruz. Tüm Türkiye'nin duaları bizimle. Canımız yanıyor. Söndüreceğiz” notu ile paylaştı.

Gazipaşa’da yangın başladı

Öte yandan Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde ormanlık alanda yangın meydana geldi. Küçüklü ve İnceiz Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın geniş bir alana yayıldı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için karadan müdahale ediyor.