Yeniçağ yazarı Çolak: Her an her şey olabilir, son anketlere göre...

Yeniçağ yazarı Çolak: Her an her şey olabilir, son anketlere göre...

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, 23 Haziran'da yenilenecek olan seçimlere ilişkin bir yazı kaleme aldı. Yazısında 16 Haziran’da İsmail Küçükkaya moderatörlüğündeki canlı yayında kozlarını paylaşacak İmamoğlu-Yıldırım arasındaki rekabet için görünen durumda İmamoğlu'nun ön planda olduğunu belirten Çolak, “AK Parti kendisine yönelen atakları savuşturma konusunda şu ara önemli bir operasyon içinde. Oy oranlarında İmamoğlu önde gözükse de her an her şey olabilir. Çünkü 15 bin oy İstanbul için foto finiştir. Kapanabilir de İmamoğlu ya da Yıldırım lehine açılabilir de. Tekrar hatırlatalım, son anketlere göre oy oranları şu anda stabil” diyor.

Çolak'ın yazsından ilgili bölüm şu şekilde: 

Bir genel seçim havasına bürünen yarışta iktidar kanadı varını yoğunu CHP adayı Ekrem İmamoğlu üzerine yoğunlaştırmış durumda. İmamoğlu ise meydan meydan gezerek kalabalıklara mağduriyetini ve İBB’de dönen rant ve yolsuzlukları anlatıyor.

Son olarak AKP döneminde daha önce yapılmayan canlı yayında düello da devreye girdi.

İmamoğlu ve Yıldırım 16 Haziran’da İsmail Küçükkaya moderatörlüğündeki canlı yayında kozlarını paylaşacak.

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, “AK Parti kendisine yönelen atakları savuşturma konusunda şu ara önemli bir operasyon içinde. Oy oranlarında İmamoğlu önde gözükse de her an her şey olabilir. Çünkü 15 bin oy İstanbul için foto finiştir. Kapanabilir de İmamoğlu ya da Yıldırım lehine açılabilir de. Tekrar hatırlatalım, son anketlere göre oy oranları şu anda stabil” diyor.

İmamoğlu'nun devlet güçleriyle karşı karşıya gelmesi üzerinden bir algı hedeflendiği görüşünü dile getiren yazar, “Sonraki süreçte ve yayınlarda yapılanlardan anlaşılıyor ki bu konuda başarılı da olunmuş. İmamoğlu kendisine geniş alanlar oluşturmak istiyorsa savunma pozisyonuna düşmemesi gerekiyor” ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

“Eğer bu pozisyonda kalırsa, karşısındaki güçlü medya ve algı yönetimi ile baş etmekte zorlanabilir. Şu anda anketlerden gelen sonuçlar İmamoğlu'nun oy oranında herhangi bir azalmaya işaret etmiyor. Ancak AK Parti'nin amacı, İmamoğlu'na oy veren muhafazakâr-milliyetçi seçmeni yakalayabilmek. Bu yüzden de sık sık terörle ilişkilendirme, devlet ile karşı karşıya getirme kartı oynanıyor.Okuyan, yazan, sorgulayan kesimde bu girişimlerin çok fazla bir karşılığı olmuyor. Ama kararını kitle iletişim araçları üzerinden belirleyen seçmen için bu gibi haberler çok belirleyici. O yüzden ilerleyen günler her türlü gelişmeye gebe…”

“Canlı yayında neler olacak?” sorusunu irdeleyen Çolak, “Muhafalefetten tepkilere şöyle bir göz gezdirdim  benzer yorumlar Küçükkaya için yapılmaya başlanmış. ’Yine adam kazandı yapar, Binali Yıldırım'ın işine gelecek. Daha maç başlamadan maçın sonucunu tayin eden pesimist bir bakış açısına sahipler” yorumunu yapıyor.

Yeniçağ yazarı, o günkü tartışmanın sonucu için ise “AK Parti'ye bakarsanız ‘Binali Yıldırım ezdi geçti. Muhalefete bakarsanız ‘İmamoğlu başkanlığını garantiledi’ şeklinde tamamlanacak. Çünkü, Türkiye'de artık hakkaniyet bir ölçü olmaktan çıktı. Fanatizm memleketimizdeki siyasetin temel ögesi konumunda. Ama şunu belirtmekte fayda var. Canlı yayında sinirlerine hakim olan, rakibinin tuzağına düşmeyen aday ciddi bir fark oluşturabilir” tezini öne sürüyor.