Irak: Peşmerge ile dayanışmanın en iyi zamanındayız

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul, Peşmerge ile dayanışmanın en iyi zamanındayız." ifadelerini kullandı.

Irak: Peşmerge ile dayanışmanın en iyi zamanındayız
Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul, başkent Bağdat'taki Savunma Bakanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Peşmerge ile dayanışmanın en iyi zamanındayız
 
Askeri Sözcü Yahya Resul, Irak kuvvetlerinin Peşmerge güçleriyle tartışmalı bölgelerdeki iş birliğinin sürdüğünü ifade ederek, "Peşmerge güçleri, Irak ulusal savunma sisteminin parçasıdır. Onlarla sahada da üst düzey iş birliği ve koordinasyonumuz sürüyor. Peşmerge ile dayanışmanın en iyi zamanındayız." ifadelerini kullandı.
 
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri meselesine de değinen Resul, söz konusu güçlerin Irak'taki savaş misyonlarının sona erdiğini söyleyerek, onlardan sadece askeri eğitim ve donanım desteği aldıklarını kaydetti.
 
Irak Başbakanı Sudani'nin terör örgütü IŞİD'ten kurtarılan bölgelerde güvenlik kontrolleri ve incelemelerin yapılmaması için aldığı karara da değinen Resul, şunları söyledi:
 
"Başbakan tarafından alınan bu karar herkesi memnun etmiştir. Terörden kurtarılan bölgelerde yeniden güvenlik incelemesinden geçirilmek vatandaşlarımız için bir yüktü. Alınan bu karar yürürlüğe de girdi."
 
Sudani, 9 Kasım’da IŞİD saldırılarından kurtarılan bölgelerdeki sivillerin güvenlik incelemelerinden geçirilmemesi kararı almıştı.