Irak Sağlık Bakanı’ndan Kürdistan Bölgesi’ne övgü

Irak Sağlık Bakanı’ndan Kürdistan Bölgesi’ne övgü

Irak Sağlık Bakanı Cafer Allavi, Kürdistan Bölgesi’nin yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, Covid-19’un Haziran ayının başlarında kontrol altına alınacağını söyledi.

K24’e konuşan Irak Sağlık Bakanı Cafer Allavi, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Covid-19’la mücadelesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cafer Allavi, “Kürdistan Bölgesi, Irak ve Ürdün coronavirüsle mücadelede dünyada en yüksek iyileşme oranlarına sahip” dedi.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci ile iyi ilişkilere sahip olduklarını belirten Allavi, “İletişim ve koordinasyonumuz devam ediyor. Kürdistan Bölgesi ve Irak, Birleşmiş Milletler’in (BM) belirlediği sağlık kurallarına göre hareket ediyor” ifadelerini kullandı.

Vilayetlerdeki vaka oranlarının farklılıklar gösterdiğini belirten Irak Sağlı Bakanı, “Evet farklılıklar var, İran’la ilişlileri olan vilayetlerdeki vaka sayısı daha fazla. Şimdi sınırlarımızı kapatttık, çabalarımızı sürdürüyoruz ve başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Kürdistan Bölgesi, Irak ve Ürdün coronavirüsle mücadelede dünyada en yüksek iyileşme oranlarına sahip” diyen Allavi, Covid-19’un Haziran ayının başlarında kontrol altına alınacağını kaydetti.

Dün Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısının 81'e, toplam vaka sayısının 1482'e yükseldiği belirtilmişti. Bakanlığın açıklamasına göre virüsü yenenlerin sayısı ise 906.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı tarafından bu akşam yapılan açıklamada, son 24 saatte yeni tip coronavirüs vakasına rastlanmadığı belirtildi.

Dün de pozitif test sonucuna rastlanmağı kaydedilmişti. Böylece Kürdistan Bölgesi’nde 2 gün üst üste Covid-19 vakası tespit edilmedi.

Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar virüs tespit edilenlerin sayısı 337 olurken, sağlığına kavuşanların sayısı 250’ye yükseldi. Ayrıca virüs nedeniyle şimdiye kadar 4 kişi hayatını kaybetti.