Irak-Suriye tezkeresi kabul edildi

Irak-Suriye tezkeresi kabul edildi. Tezkereye AK Parti, MHP ve İYİ Parti 'evet' oyu verdi. Tezkereye CHP ve HDP 'red' oyu verdi.

Irak-Suriye tezkeresi kabul edildi

Irak ve Suriye’ye tezkeresinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Buna göre; TBMM’nin TSK unsurlarının Irak ve Suriye’de bulunmasına izin veren kararı, 30 Ekim 2021’den itibaren 2 yıl daha uzatıldı.

AKP, MHP, İYİ Parti, BBP; Genel Kurul’da tezkereye ‘evet oyu kullanacağını açıklamış, CHP ve HDP ise tezkereye ‘hayır’ oyu vereceklerini bildirmişti.

Deva Partisi’nden ‘Çekimser’ Oy

DEVA Partisi, tezkereye destek vermediklerini ve ‘çekimser’ oy kullandıklarını duyurdu.

DEVA Partisi’ni mecliste temsil eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, konuyla ilgili açıklamasında, “Az evvel Mecliste oylanan 16 Ekim 2021 tarihli tezkere oylamasına partimizin Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun bugünkü temayülü doğrultusunda destek vermedim. Parti eğilimimiz gereğince ‘çekimser’ olduğumuzu kamuoyuna bildiririm” dedi.

Kılıçdaroğlu Tepki Göstermişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Selvi Hanım ve ben, askerliğini er olarak yapmış oğlumuzun gururlu anne ve babasıyız. Kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptırıp, milletin evlatlarını ateşe atan şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez. Tezkereye ‘Hayır!' diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.