Irak'ta ABD güçlerinin bulunduğu üsse bir saldırı daha gerçekleştirildi

ABD'nin Irak'taki askeri üssü Ayn el-Esad’a bir saldırı daha gerçekleştirildi.

Irak'ta ABD güçlerinin bulunduğu üsse bir saldırı daha gerçekleştirildi

Reuters'a konuşan güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Bağdat'ın batısında ABD ve Uluslararası Koalisyon güçlerine ev sahipliği yapan Ayn el-Esad üssüne iki roket düştü.

Ayn el-Esad hava üssü Irak’ın Anbar vilayetinde yer alıyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan bugün yapılan açıklamada ise ABD kuvvetlerinin geçen hafta Irak ve Suriye'de bir düzineden fazla saldırıya uğradığı bildirildi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Irak'ta 10, Suriye'de ise 3 üsse saldırı düzenlendiğini söyledi.

Reuters bugün, İran destekli olduğundan şüphelenilen grupların saldırılarının arttığı dönemde ABD ordusunun Orta Doğu'da konuşlu güçlerini korumak için bir dizi yeni önlem aldığını bildirmişti.

İsminin açıklanmaması kaydıyla Reuters’a konuşan yetkililer, tedbirlerin arasında ABD askeri devriyelerinin artırılması, üs tesislerine erişimin kısıtlanması ve insansız hava aracı ve diğer gözetleme operasyonları da dahil olmak üzere istihbaratın artırılmasının yer aldığını söyledi.

Yetkililer, ABD ordusunun aynı zamanda ABD askeri tesislerindeki gözetleme kulelerinden izlemeyi güçlendirdiğini, üs erişim noktalarında güvenliği artırdığını ve potansiyel olarak gelen insansız hava araçlarına, roketlere ve füzelere karşı operasyonları artırdığını söylüyor.