Irak'taki siyasi partilerden KDP ve YNK'ye çağrı

Irak'ta Koordinasyon Çerçevesi çatısı altındaki siyasi partiler Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (YNK) cumhurbaşkanlığı adaylarını belirleme çağrısında bulundu.

Irak'taki siyasi partilerden KDP ve YNK'ye çağrı

Koordinasyon Çerçevesi liderlerinin bir toplantısında YNK ve KDP’den cumhurbaşkanlığı görevi için aday göstermeleri istendi.

Koordinasyon Çerçevesi’nden yapılan açıklamada, "Toplantıda, siyasi arenadaki birçok önemli konu ve son gelişmeler, geniş bir temsilci grubunun oluşturulması, Irak'taki siyasi çıkmazın çözülmesine yönelik tartışmalar, genel olarak Irak halkına nasıl hizmet edilmesi gerektiği, başbakan ve bakan isimlerinin belirlenmesine yönelik konular ele alındı. ” denildi.

Açıklamada, “Vatandaşların taleplerini ayrım gözetmeksizin karşılayabilecek bir hükümet kurmak için çalışılıyor. Kürt partilerini Irak cumhurbaşkanlığı görevine aday göstermede birlik olmaya ve anayasal haklarını sağlamaya çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kanun Devleti Koalisyonu Milletvekili Muhammed Sayhud, dün yaptığı açıklamada, kurulması beklenen yeni hükümetin başbakanı olarak Maliki'yi aday gösterme kararı aldıklarını aktardı.