İran depremzedelere uluslararası yardımın ulaşmasına izin vermiyor

Doğu Kürdistan’ın Kirmanşan Eyaleti merkezli gerçekleşen deprem sonrası Birleşmiş Milletler ve 8 ülke depremzedelere yönelik yardıma hazır olduğunu açıklamıştı.İran hükümeti depremzedelere uluslararası yardımın ulaşmasına izin vermiyor.

İran depremzedelere uluslararası yardımın ulaşmasına izin vermiyor

İran hükümeti depremzedelere uluslararası yardımın ulaşmasına izin vermiyor.

Doğu Kürdistan’ın Kirmanşan Eyaleti merkezli gerçekleşen deprem sonrası Birleşmiş Milletler ve 8 ülke depremzedelere yönelik yardıma hazır olduğunu açıklamıştı. Kirmanşan Eyaleti’nde 435’in üzerinde ölü 9 bin yaralı ve binlerce enkaz altında kurtarılmayı bekleyen mağdurlara rağmen yardım edilmesini reddediyor.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabında uluslararası toplumdan gelen yardım tekliflerini takdirle karşıladıklarını ancak kendi imkanları ile kurtarma çalışmalarını yürüttüklerini ve kimseye ihtiyacı olmadığını  açıkladı.

 Dün Kirmanşan’ın Serpêl kentindeki deprem bölgesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, depremzedelerin kendi imkanları ile ev inşaa etmeleri halinde devletin faizsiz kredi vereceğini açıklamıştı.

Öte yandan BasNews’e konuşan Barzani Yardım Vakfı Sözcüsü Îbrahîm Semîn, İran konsolosluğundan Kirmanşan’daki vatandaşlara yardım etmek istediklerini ancak bu taleplerinin hükümetine ileteceklerini daha sonra kendilerine cevap vereceklerini söylemişti.