İran Devrim Muhafızlarından Kürtlere tehdit

İran Devrim Muhafızlarından Kürtlere tehdit

KRD News Haber Merkezi

23 Haziran Cuma günü, Doğu Kürdistan’ın Senendec kentinde Komala Peşmergeleri ile İran Devrim Muhafızları arasında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 3 Peşmergenin aileleri cenaze töreni yapmamaları konusunda tehdit edildiler.

Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan çatışmada Komala Peşmergeleri Sabah Hüseyin Panahi, Hamid Saif Panahi ve Behzad Nouri'nin yaşamını yitirmiş, Ramin Hosseinphenahi ise yaralı olarak esir düşmüştü. Çatışmanın ardından şehit düşen Komala Peşmergelerinin aileleri İran Devrim Muhafızları tarafından cenaze töreni düzenlememeleri, düzenlemeleri halinde ise tutuklanacağı yönünde tehdit edildikleri öğrenildi.

Senendec’teki çatışmada yaralandıktan sonra İran Devrim Muhafızlarına esir düşen Komala Peşmergesi Ramin Hosseinphenahi ise kısa bir tedavinin ardından İstihbarat Bakanlığı gözaltı merkezine gönderildi.

Çatışma sonrası Hosseinphenahi’nin Dehgolan'daki Ghorochia köyündeki evine saldıran İran Devrim Muhafızları birçok aile üyesini tutukladı. Tutuklananlar arasında Ramin Hosseinphenahi’nin 2011 ve 2016 yıllarında daha önce de tutuklanmış olan kardeşi Afşin Hosseinphenahi de bulunmakta. İran Devrim Muhafızlarından Kürtlere tehdit