İran Dışişleri Bakanı'ndan ABD ve İsrail'e uyarı

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar hakkında konuşan İran Dışişleri Bakanı, "Hamas'ın asla ortadan kaldırılamayacağını" söyleyerek "Savaş durmazsa savaşın kapsamının genişleme ihtimali her geçen saniye artıyor." şeklinde açıklamada bulundu.

İran Dışişleri Bakanı'ndan ABD ve İsrail'e uyarı

Hüseyin Emir Abdullahiyan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin imzalanışının 75. yıldönümü için Cenevre'de gerçekleşen oturumda İsrail ve Hamas arasındaki kriz hakkında konuştu.

Lübnan ve Yemen gibi ülkelerle beraber Gazze'ye destek için çabaladıklarını belirten İran Dışişleri Bakanı, "Eğer savaş durmazsa alan genişleyebilir. Savaş durmazsa savaşın kapsamının genişleme ihtimalinin her geçen saniye artacağını defalarca açıkladık. Artık dünya Gazze'deki savaşın daha geniş yankı uyandırdığına tanık oluyor ve aralarında Lübnan ve Yemen'in de bulunduğu bazı bölge ülkeleri için Gazze'ye destek çabalarının sarf edildiğine tanık oluyor." dedi.

İranlı Bakan, savaşın devam etmesi ile ABD'nin de bedel ödemesi gerekeceğini söyleyerek, "Ve eğer bu durum devam ederse, her an öngörülemeyen ve kontrol edilemeyen bir patlama ihtimali var. Amerikalıların bugüne kadar anlayamadığı şey budur ve eğer anlamazlarsa sonuçlarına ABD de katlanacaktır." ifadesinde bulundu.Aynı oturumda konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Farhan Al-Saud da yaşanan kriz sürecinde uluslararası hukukun "seçici bir şekilde" uygulandığını dile getirdi. 

Faysal Bin Farhan Al-Saud, "Bu krizin devam etmesine izin vermek bölgesel barış ve güvenliğe zarar verici etki yapacaktır. Aslında, uluslararası hukukun seçici bir şekilde uygulanmasına izin verilmesi, Uluslararası Güvenlik ve Birleşmiş Milletler organlarının güvenilirliğini etkilemektedir." diye konuştu.