İran’daki saldırıları o örgüt üslendi!

IŞİD, İran’ın Kirman kentinde Kasım Süleymani anması sırasında gerçekleştirilen saldırıları üstlendi.

İran’daki saldırıları o örgüt üslendi!

İran’ın Kirman eyaletinde dün Kasım Süleymani’nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınında gerçekleşen 2 ayrı patlamada 84 kişi öldü, 284 kişi de yaralandı.

İran'ı kana bulayan çifte bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgütün Telegram hesabından yapılan açıklamada, saldırının iki intihar bombacısı tarafından yapıldığı belirtildi. 

Saldırıyla ilgili yapılan incelemelerde ilk patlamanın canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Kirman eyaletinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti.

Süleymani'nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınındaki patlamalarda 103 kişinin öldüğü belirtilmiş daha sonra resmi makamlar bu sayıyı 84 kişi olarak güncellemişti.

Saldırılarda 284 kişinin yaralandığı açıklanırken İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu belirtmişti.

İranlı yetkililer, patlamaların “terör saldırısı” olduğunu açıklamış ve saldırıdan İsrail ile “işbirlikçilerini” sorumlu tutmuştu.

Son olarak ise İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan ismi açıklanmayan bilgili kaynak, terör saldırılarıyla ilgili olay yerinde yapılan incelemelerde ilk patlamanın kesin olarak bir canlı bombanın saldırısı sonucu gerçekleştiğinin tespit edildiğini söyledi.