İran güçleri Suriye'deki Enes b. Malik caddesinin adını Humeyni caddesi yaptı

Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan Deyr-i Zor iline bağlı el-Meyadin ilçesindeki yerel kaynakların bildirdiğine göre, bölgede bulunan İranlı milisler, coğrafi konumlardan ve ulusal sembollerden ilham alınarak konmuş cadde ve sokak isimlerini, İran’ın resmi mezhebi olan Şiiliğin sembol isimleriyle değiştiriyor.

İran güçleri Suriye'deki Enes b. Malik caddesinin adını Humeyni caddesi yaptı
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), konuyla ilgili yayınladığı açıklamada “Enes bin Malik” caddesi “İmam Humeyni, yine “Ordu” caddesinin ismi bölgede bulunan “el-Abbas Tugayları”na atıfta bulunarak “İmam el-Abbas” olarak değiştirildi. Yapılan değişiklikler büyük tabelalarla caddelere asıldı. Ayrıca “Ebu Gurub” caddesine de “Şehit Kasım Süleymani” adı verildi. Başka bir caddeye ise “Fatimiyyun” adı verildi. Tüm bu değişiklikler, Deyrizor’da rejim unsurlarının şeklen bulunduğu bölgelerde milislerin alan genişletme çabaları bağlamında gerçekleştiriliyor.
 
Bu arada SOHR, İranlı milislerin hem Suriye’nin güneyinde hem de Fırat’ın batısında mezhepçi oyunların sürdürülmesi için gizli ve açık asker toplama operasyonlarına giriştiğini belirtti.
 
Gözlemevi, Suriye’nin güneyindeki Dera’da bulunan İran ve Hizbullah güçlerinin, 313 Tugayına bağlı el-Arin tugaylarından yine Sayda ve Dail’deki milislerden asker toplamaya başladıklarını bildirdi. Daha sonra alınan bu milis kuvvetlerin Suveyda şehri sınırındaki Lecat bölgesinde eğitime tabi tutulduklarını açıkladı.
 
Lübnan Hizbullahı, İsrail işgali altındaki Suriye’nin Golan sınırına yakın bölgelerde rejimin zorunlu ve yedek hizmetle ilgili güvenlik hizmetlerine almaya çalıştığı genç erkekleri saflarına alarak Kuneytra'daki etkisini pekiştirmeye devam ediyor. Şarku’l Avsat’ın yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre yaşam koşullarının kötüleşmesi ve iş imkanlarının da olmaması nedeniyle asker toplama işlemleri el-Baas Şehri ve Han Ernebe’de yoğunlaşmış durumda.