Suriye ordusu İdlib’de silahlı grup üyesi 111 kişiyi öldürdü

Suriye Savunma Bakanlığı, İdlib kırsalındaki askeri operasyonlarda, çoğu Ensar et-Tevhid grubundan olmak üzere 111 militanın öldürüldüğünü duyurdu.

Suriye ordusu İdlib’de silahlı grup üyesi 111 kişiyi öldürdü

Bakanlık, yaptığı açıklamada, ordunun Rus Hava Kuvvetleri iş birliğiyle birkaç gün boyunca gerçekleştirdiği operasyonların 80 militanın da yaralanmasıyla sonuçlandığını belirtti.

Alemu’l Arabi Haber Ajansı’na (Arap World Press/AWP) göre açıklamada bu operasyonların, İdlib’in güney kırsalındaki El-Milace eksenindeki silahlı örgütler tarafından gerçekleştirilen ve “aleni bir ihlal” sayılan eyleme tepki olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) geçtiğimiz çarşamba günü, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kırsalında silahlı gruplar tarafından dört Suriye kuvvetinin öldürüldüğünü bildirmişti.

Şark’ul Avsat’tın haberine göre, SOHR, İdlib’in güneyinde Cebel ez-Zaviye’deki Milace Tepesi’ne ilerlemek amacıyla ordunun ve  bağlı grupların başlattığı saldırı sonrasında çıkan çatışmalarda üç Suriye askerinin öldürüldüğünü, Milace ekseninde “Ensar et-Tevhid grubu tarafından bir askerin daha vurularak öldürüldüğünü” belirtti.