İdlib’te TSK’ya ait zırhlı bir araca saldırı

Suriye’nin İdlib kırsalında, dün devriye görevinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri.'ne(TSK) ait zırhlı aracın bilinmeyen saldırganlar tarafından bir RPG tarafından hedef alınması sonucu bir asker yaralandı.

İdlib’te TSK’ya ait zırhlı bir araca saldırı

Olay, Türk ordusunun bölgede yoğun konuşlandırılmasıyla birlikte, İdlib şehri ile Kafarya köyü arasındaki yolda mayın patlamasının hemen ardından gerçekleşti.

Muhalif gruplarından bir yetkili, dün gece yarısı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait askeri konvoyun Kafarya yakınlarında İdlib’in güneyine doğru gittiği esnada kimliği belirsiz kişilerce RPG ile doğrudan hedef alınması sonucunda bir askerin yaralandığını iddia etti.

Söz konusu yetkili şu ifadelerle devam etti;

“Saldırının ardından bölge, Türk kuvvetlerinin RPG’nin atıldığı bölgeye doğru ağır ateş açmasına şahit oldu. Bunun ardından, Maarat Misrin’den İdlib şehrinin girişine kadar Türk kuvvetleri konuşlandı ve bölgeye ambulanslar geldi. Türk kuvvetleri, muhalefet gruplar ile birlikte kapsamlı bir tarama operasyonu gerçekleştirdi.”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, 10 Şubat’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait üç zırhlı aracın İdlib kırsalındaki Urum el Coz ve Eriha arasındaki yolda devriye görevi yaptığı esnada bir zırhlı aracın yanında patlama yaşandığını öne sürerek, yaralılar olup olmadığına ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

/nerinaazad.cc