İran pasdaranı Kürdistan-İran sınırındaki Kürt kolbarlara ateş açtı

İran'ın Devrim Muhafızları olarak bilinen Pasdaran kuvvetlerinin Kürdistan-İran sınırları arasında mal getirip götüren Kürt kolbarlara ateş açması sonucu sayısı belirlenmeyen ölü ve yaralı Kürt kolbarlar var.

İran pasdaranı Kürdistan-İran sınırındaki Kürt kolbarlara ateş açtı

Cumartesi günü Pasdaran kuvvetleri Kürdistan-İran sınırında Kürt kolbarlara ateş açtılar. Qeladiz Emniyet Müdürü Hasan Khidir Rûdawa yağtığı açıklamada tüm kolbarların Kürdistan'ın doğusundan olduğunu belirtti. Sınır bölgesi Heroiani'de uğradıkları saldırı sonucu ölen ve yaralanların sayısı bilinmiyor.

Hasan Khidir yaralıların bölge hastahanesine getirildiklerini ancak daha fazla yaralı geleceğini düşündüklerini söyledi.

Rûdawa konuşan kaynaklardan biri ateş açılmasının yanısıra mallarına da el konularak ateşe verildiğini söyledi.

Doğu Kürdistanlı kolbarlar sık sık İranlı kuvvetlerin hedefi haline geliyor ve öldürülüyorlar.

Fransa merkezli Kürdistan İnsan Hakları Örgütü, iki gün önce de iki Kürt kolbarın batıdaki sınır kenti Bane'de İran güvenlik güçleri tarafından yaralandığını bildirdi. Yaralılardan birinin yoğun bakımda olduğu sanılıyor.

Örgüt, 2016 yılında 42 kolbarın İran güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüklerini, 2017 yılında ise 30 kişinin yaralandığını rapor ettiklerini belirttiler.

İran tarafında yer alan köylüleri uzun yıllardır sınırın her iki tarafında satmak üzere üzere yasadışı bir şekilde mal getirip götürüyorlar.