İran Suriye'de hava savunma sistemi konuşlandırıyor

İran milislerinin önümüzdeki dönemlerde İsrail'in herhangi bir saldırısına karşı Şam'da 4 bataryadan oluşan hava savunma sistemini devreye soktuğu bildirildi.

İran Suriye'de hava savunma sistemi konuşlandırıyor
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran milislerinin liderlerine, İsrail hedeflerinden korktukları için sistemi etkinleştirdikten sonra Suriye topraklarında hareketi azaltma emri verildiğini aktardı.
 
Gözlemevinin aktardığına göre İranlı milisler, Suriye topraklarının bir bölümünü vuran yıkıcı deprem felaketinin son günlerinde hava savunma sistemini devreye sokmak ve rejime teslim etmek için insani yardımların ülkeye girişinden yararlandı. İran hava savunma sisteminin maliyetinin Rus S-300 hava savunma sisteminin maliyetinden daha düşük olduğuna dikkat çekiliyor.
 
SOHR, söz konusu İran hava savunma sisteminin Irak’la Suriye arasında bulunan Ebukemal sınır kapısından ülkeye girdiğini bildirdi. Hama, Lazkiye ve Deyrizor'daki askeri bölgelere konuşlandırılmak üzere daha fazla İran füzesinin ülkeye girmesi bekleniyor.
 
İsrail, Suriye'deki İran milislerine ait noktalara son yıllarda çok sayıda saldırı düzenledi. Bu yerler arasında, Şam, havaalanı ve Hizbullah’a silah kaçakçılığını engellemeyi amaçlayan yerler de var.