İran, Türk Duvarından Memnun 

Türk-İran Sınırına örülecek 144 kiometrelik sınır hakkında bilgi veren İranlı yetkililer, olumlu olarak değerlendirdiler.

İran, Türk Duvarından Memnun 

Türkiye'nin, Suriye sınırına duvar örmesinin ardından Türk-İran sınırına da duvar örmeye başlamasını değerlendiren İranlı yetkililer duvarın örülmesini olumlu bulduklarını belirttiler. 

550 kilometrelik Türk-İran sınırının 144 kilometrelik ilk bölümüne duvar inşa etme projesine başlayan Türkiye'nin bu adımını değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye tarafından sınırdaki güvenliği artıracak her türlü eylemi olumlu karşılayacaklarını ifade etti. Sınır güvenliğinin koruması amacıyla atılan bu adımdan memnun olduklarını belirten İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Türk tarafı bizi böyle bir uygulama yapacağına ilişkin bilgilendirmişti. Duvar sınırın sıfır noktasına inşa edilmeyecek ve Türkiye toprakları derinliğine kurulacaktır. Sınırdaki güvenlik ve istikrarı artıracak her türlü eylemi olumlu karşılarız. Bu konuda koordinasyonun arttırılması için daha fazla ikili diyalog kurulmasından yanayız. Sınırın güvenliği hem İran ve hem Türkiye için önemlidir ve buna ilişkin her iki ülke tarafından gerekli çaba sarf edilmeli.”dedi