IŞİD, DSG'ye 6 bomba yüklü araçla saldırdı

IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağoz’da dünden bu yana 65 IŞİD’linin öldürüldüğü ve 2 bin kişinin de beldeden tahliye edildiği bildirildi.

IŞİD, DSG'ye 6 bomba yüklü araçla saldırdı

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kuşatması altında bulunan Deyrezor’un Bağoz beldesinde çatışmalar devam ediyor.

Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah bugün öğleden sonra saat 15.00’ten beri Bağoz’daki IŞİD mevzilerinin koalisyon güçleri ile DSG tarafından yoğun bir şekilde bombalandığını söyledi.

Fetah, “Havanın tozlu olmasından yararlanan IŞİD’liler son 24 saat içerisinde 6 bomba yüklü araçla YPG’nin omurgasını oluşturduğu DSG’ye saldırı düzenledi. Ayrıca IŞİD’liler iki canlı bomba yoluyla saldırı gerçekleştirdi. Son 24 saat içerisinde 65 IŞİD’li öldürülürken karşı taraftan da kayıplar oldu” dedi.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Fırat’ın Öfkesi Operasyonlar Odası Sözcüsü Lilwa Abdullah, Bağoz’da IŞİD mensuplarını çembere aldıklarını ancak kadın ve çocuklar için de güvenli tahliye yolu bıraktıklarını söyledi.

Abdullah, “Bu bölgede dünden beri 2 bin kadın ve çocuk ve IŞİD’li terörist tahliye edildi. Teröristler teslim oldu. IŞİD burada bulunan sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Burada kalan kadın ve çocukları kurtarmak DSG’nin sorumluluğudur” dedi.

IŞİD mensuplarının bulundukları alanda tüneller kazdığını belirten Abdullah, “Teröristler bu tünellerde gizlenmeye ve buradan saldırılar düzenlemeye çalışıyorlar” diye konuştu.