DSG'den Fatih Portakal'a 'Peşmerge' tepkisi

FOX TV’nin ana haber spikeri Fatih Portakal’ın Peşmerge Güçleri’ne "terörist" demesine HSD Sözcüsü Mustafa Bali tepki gösterdi.

DSG'den Fatih Portakal'a 'Peşmerge' tepkisi

FOX TV’nin ana haber spikeri Fatih Portakal’ın Peşmerge Güçleri’ne "terörist" diyerek hakaret etmesine ilk tepki DSG Sözcüsü Mustafa Bali'den geldi.

FOX TV ana haber spikeri Fatih Portakal’ın dün canlı yayında Peşmerge’ye “terörist” demesine Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter hesabından tepki gösterdi.

Mustafa Bali “Bu onların en demokratı. Artık faşistleri nasıl onu da siz hayal edin. Bu kendini bilmezin konuşması ve bu süreçte olanlar  Türk devletinin Kürdistan’daki hiçbir parti ve örgüt arasında ayrım yapmadığını ispatlamaktadır. Düşmanlarımız birleşiyorken, biz birbirimizi ayrı görüyoruz. Maalesef” şeklinde tepki gösterdi.

Fatih Portakal'dan Peşmerge'ye 'terörist' hakareti

25 Ekim'deki ana haber bülteninde sözde AK Parti iktidarını eleştiren Fatih Portakal, Peşmerge Güçleri’ne "terörist" diyerek hakaret etti. 

Portakal şu ifadeleri kullandı:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda geçiş töreni yaptırdınız teröristlere, Peşmerge’ye. Peşmerge’ye yaptırdınız onlar Kobani’ye gidiyorlardı tabi ki.  Ayn El Araba gidiyorlardı. 29 Ekim’de yaptırdınız bunu, Cumhuriyet Bayramı’nda yaptırdınız. Mutlaka buna da bir şey diyeceksiniz ve bu ağızla konuştuğumuz için bize terörist diyeceksiniz, terörist ağzıyla konuşuyorsunuz diyeceksiniz, istediğinizi diyebilirsiniz.”