IŞİD kente saldırdı. Rehin alınanlar var

IŞİD kente saldırdı. Rehin alınanlar var

IŞİD bağlantılı Ebu Seyyaf örgütünün Filipinler’in Marawi şehrine baskın yaparak kentteki Hıristiyanları rehin almasının ardından Filipinler ordusu kente yönelik operasyon başlattı.

Sıkıyönetim ilan edilen Marawi kentine baskın düzenleyen IŞİD bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü militanlarının sayısının 30 ila 40 arasında olduğunu kaydeden Filipin Ordu yetkilileri şu ana kadar yaşanan çatışmalarda 21 kişinin yaşamını yitirdiğini belirttiler. ABD tarafından eğitilmiş Filipin ordusunun özel birliklerinin gönderildiği Marawi kentinde çapraz ateş altında kalan binlerce kişi şehirden kaçtı.

Marawi şehrinde her şey, 24 Mayıs IŞİD’le bağlantılı Ebu Seyyaf Örgütü’nün bir kiliseyi basmasıyla başladı. Kilisede bir rahip ve 10 kişi rehine alındı. Başına 5 milyon dolar ödül konmuş olan Ebu Seyyaf, ABD’nin terör listesinde en çok arananlar arasında yer alıyor. Akşam saatlerinde çatışma sakinleşmiş görünürken bu sabah saatlerinde ordu stratejik bir köprüyü ele geçirince tekrar alevlendi. 200 bin kişilik Marawi şehrinde nüfusun çoğunluğu Müslüman. Filipinler ise Asya’da en büyük Katolik nüfusa sahip ülke olarak biliniyor.