IŞİD, Kerkük ve Diyala'da yine saldırdı: Ölü ve yaralılar var

IŞİD, Kerkük ve Diyala'da yine saldırdı: Ölü ve yaralılar var

Basnews'te yer alan haberde, Terör örgütü IŞİD, Kerkük ve Diyala’da Irak güvenlik güçlerine saldırdı. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırılarda 7 güvenlik gücü öldürülürken, 6 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı kaydedildi.

Dün gece Kerkük ve Diyala sınırında IŞİD terör örgütünün saldırılarında 3 Irak askeri öldürüldü, 4 asker ise yaralandı. 

Diyala Polis Sözcüsü Nihad Muhammed'in BasNews'e verdiği bilgiye göre; Dün gece geç saatlerde Diyala kent merkezi Baquba'nın Buhriz nahiyesinde düzenlenen saldırıda bir Irak askeri yaralandı. 

Nihad Muhammed "Olay yerine giden bir timin aracına daha önceden yola tuzaklanan bir mayının patlaması sonucu, 1 Irak askeri yaşamını yitirdi, 3 asker ise yaralandı" dedi.  

Kerkük'ün Hewica ilçesinde ise dün gece Bîr Mehdî köyünde IŞİD nişancılarının kannas silahı ile düzenlediği suikastte 2 Irak askerinin öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırılar bu sabah da devam etti. Bu sabah saatlerinde IŞİD üyeleri Kerkük’ün Taze nahiyesinde Haşdi Şabi güçlerine saldırdı. Saldırıda 4 Haşdi Şabi üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Kerkük’ün Daqûq ilçesi ile Dubiz ilçesinin Segeran köyünde 2 Haşdi Şabi üyesinin yaralandığı kaydedildi.

Diyala vilayetine bağlı Mexîs bölgesinde IŞİD üyelerinin güvenlik güçlerine saldırdığı ancak saldırdı. Saldırının sonuçlarına ilişkin herhangi bir bilgi elde edilmedi.