IŞİD'e karşı savaşan Doğu Kürdistanlı kadın The Guardian sayfalarında

The Guardian'ın dünya haberleri sayfalarında dikkat çeken bir haberde, Peşmerge ve YPG saflarında IŞİD'e karşı savaştıktan sonra başkent Kopenhag'da tutuklanan Ciwana Palanî'nin yaşadıkları anlatılıyor.

IŞİD'e karşı savaşan Doğu Kürdistanlı kadın The Guardian sayfalarında

23 yaşındaki Palanî'nin hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtilirken, durumun IŞİD için savaştıktan sonra ülkeye dönenlerin gördüğü muameleyle karşılaştırılıp, ikiyüzlülük suçlamalarının gündeme getirildiği aktarılıyor.

Peşmerge ve YPG saflarında savaşan Danimarka vatandaşı kadın

Palanî'ye Eylül 2015'te bölgeye geri dönmesini önlemek için 12 aylık bir seyahat yasağı konduğu ancak Palani'nin bu yıl 6 Haziran'da Doha'ya kadar gittiğini itiraf ettiği söyleniyor.

Palani'nin avukatı Erbil Kaya, Danimarka askerleri ve diğer koalisyon üyesi ülkelerin safında savaşan biri hakkında soruşturma başlatılırken, ülkeye geri dönen IŞİD militanrlarının rehabilitasyona sokulmasının bir çelişki olduğunu söylüyor: "Bu bir utanç. Dünyada Uluslararası koalisyonla aynı safta savaşan birini cezalandıran ilk ülkeyiz.

Haberde Palani'nin Doğu Kürdistanlı ailenin kızı olduğu ve Irak'ın Ramadi kentindeki bir mülteci kampında dünyaya gelen Palanî'nin ailesinin, Palanî üç yaşındayken Danimarka'ya göçtükleri anlatılıyor.

<img alt="" src="http://dosya.nerinaazad.co/news/2016/12/19/palani.jpg" style="height:346px; width:600px" />