IŞİD’in korkunç planı. Sahte reklamlarla insanları katledecekler

IŞİD’in korkunç planı. Sahte reklamlarla insanları katledecekler

KRDNews Haber Merkezi

IŞİD, yayın organı ‘’Rumiyah’’ adlı online dergide ‘’Yalnız Kurt’’ olarak adlandırdıkları terör hücrelerine popüler web sitelerine verilecek sahte reklamlarla sivilleri tuzağa düşürerek kurbanların işkence görüntülerinin kaydedilmesi duyurusunu yaptı.

IŞİD’in online dergisi Rumiyah’ta çıkan 6 sayfalık makalede IŞİD, ‘’Yalnız Kurt’’ olarak adlandırdığı destekçilerine sosyal medya platformları, iş arama siteleri ve ikinci el eşya satışı yapılan sitelere verilecek sahte reklamlarla kişileri rehin almalarını emretti. Rumiyah’ta yayınlanan makalede kişilerin verilecek sahte reklamlara ilgilerinin nasıl arttırılacağı, sahte reklamlara kanan kişilerin nerede ve ne şekilde rehin tutulacakları ilgiler de yer alıyor. Rehin alma amacını ‘’Mümkün olduğunca fazla katliam yaratmak’’ olarak açıklanan duyuruda ‘’Yalnız Kurtlara’’ medyada en iyi etkiyi elde etmeleri için kurbanların rehin durumda çekilmiş fotoğraflarının sıkça kullanılması emredildi.

Uygun Fiyatlar Sunan Cezbedici Sahte Reklamlar Yayınlayın

Altı sayfalık makale, tuzağa düşürülen rehineye sırasıyla hangi işlemlerin uygulanması gerektiği bilgileri de var. Başvuru sayısının artmasına önem verilmesinin istendiği makalede, “Öğrencilerin hayali olan stüdyo daire ya da tek kişilik uygun fiyatlı oda ilanları verilmeli. İkinci el eşya satımı yapılan web sitelerine uygun içerikli eşya tanıtımları kafirler yapılarak eylem için belirlenen yere çekilmelidir. Her hedefi uygun bir yere çekmek, zaman kazanmak için randevuları uzatın. "denildi.

Gerçekleştirilecek Katliamlar, ‘’Hasat’’ Olarak Adlandırıldı

6 sayfalık makalede ‘’Hasat’’ kelimesi sıklıkla kullanılıyor. Hasat kelimesinin, sahte reklamlar sonucu tuzağa düşürülecek kurbanlar için kullanıldığı düşünülüyor. Sahte reklamlara kanacak kurbanların öldürülmelerinde aceleci davranılmaması gerektiğinin önemine işaret eden makalede, kurbanın tuzağa düşmesinden sonra yapılması gerekenler ise şu şekilde anlatıldı:

“Bıçaklar, infazların gerçekleştirilmesi için en uygunudur. Çığlıkları bastırmak için ortamda ses seviyesini arttırın. Kişinin hareketlerini kısıtlamak ve kontrol altında tutun. Uygun ekipmanlar için mağazalardan (bant, ip, plastik kelepçe) gibi ekipmanlar alın.”

Rumiyah Duyurularından Hemen Sonra Katliamlar Yaşanmıştı

IŞİD’in söz konusu duyurusu ile ‘’Yalnız Kurtların’’ yakın zamanda eyleme geçerek masum insanları katledecekleri olaylara şahit olmak mümkün. Özellikle son 2 yılda bir çok Batılı ülkede gerçekleşen IŞİD eylemlerinin öncesinde IŞİD’in online yayın organı Rumiyah’ta yaşanacak eylemlerinin ipuçları verilmişti. IŞİD destekçilerinin Rumiyah’ta yayınlanan tavsiyeleri bir emir kabul ederek son 2 yılda gerçekleştirdiği katliamlar dünya kamuoyunda geniş yer buldu. Daha önce Rumiyah’ta yayınlanan ‘’tavsiyeler’’ doğrultusunda kalabalıkların arasına kamyon sürülmesi, konser ve tiyatro gibi açık ve kapalı mekan etkinliklerinin düzenleneceği yerlere bombalı ve silahlı eylemler düzenlenmişti.