Kürt partiler, YNK'den teslim edilen IŞİD'liler için açıklama bekliyor

Kürt partiler, YNK'den teslim edilen IŞİD'liler için açıklama bekliyor

BasNews’te yer alan habere göre, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtû) Zaxo Sorumlusu Nesredîn Seîd Mistefa,  “Bu anlaşma nedir ve nasıl yapıldı bir bilgi sahibi değiliz. Bu nedenle YNK bu konuda kamuoyuna  bir açıklama yapmalıdır. Bu sorun hükümet yoluyla çözülmeliydi bu şekilde çözülmesi doğru değildi” dedi.

“Bu tür adımlardan tüm siyasi taraflar zarar görüyor” diyen Nesredîn Seîd Mistefa, “Her milletin ulusal asayişi vardır, Kürdistan Bölgesi’nin de ulusal asayişi korunmalıydı. Ulusal asayişin korunacağı bir yasa çıkarılmalı ve tüm partiler ulusal asayiş yasalarına bağlı kalmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi(PSDK) Süleymaniye Sorumlusu Şalaw Omer, Kerkük’te çok sayıda Peşmerge’nin IŞİD teröristleri tarafından şehit edildiğini söyleyerek “PSDK’nin Genel Sekreteri Mihemedê Hacî Mehmûd’un oğlu da şehit olan Peşmergeler arasındaydı” şeklinde konuştu.  

Şalaw Omer, bu konuda YNK’nin kamuoyuna bir açıklama yapması gerektiğinin altını çizerek “Bu konu üzerine görüşmeler olmalı ve  Kürdistan Bölgesi hükümetinin aracılığı ile yapılmalıydı” dedi.

“Ne yazık ki biz çok sayıda şehit verdik ve görüşmler bu kadar ucuz olmamalıydı” diyen  Şalaw Omer “Eğer bu teröristler serbest bırakılacaksa bu çok büyük bir tehlike demekti. Yok eğer Irak hükümetine teslim edilmişse dahi bu Kürdistan Bölgesi hükümeti muhatap alınarak yapılmalıydı” ifadelerini kullandı.